لوله های گازی به صورت عمده به دو بخش خطوط اصلی (تغذیه) و خطوط شبکه (توزیع) تقسیم میشود. خطوط لوله ی تغذیه، گاز را از مراکز فشار قوی به داخل شهرها و مناطق مسکونی آورده و خطوط توزیع، گاز را به محلات و خانه ها میفرستد.
انواع دسته بندی لوله های گازی
لوله های گازی به دو دسته ی خطوط زیرزمینی و خطوط رو زمین، تقسیم میشوند.
لوله های گاز بر اساس کاربرد نیز به جنس های مختلف به لوله ی فولادی درزدار و بدون درز و پلی اتیلنی تقسیم میشود.
با توجه به کاربرد، طراحی نقشه، ظرفیت، مشخصات محیطی، مشخصات خاک و سایر ویژگی ها از انواع لوله های گازی میتوان استفاده کرد.
لوله های گازی از نظر نحوه ی استفاده
لوله های گازی به دو دسته ی روکار و زیر کار تقسیم میشود. به نظر متخصصان، بهتر است لوله کشی گاز حتما بر روی سطح باشد. از لوله های گالوانیزه فقط می توان برای لوله کشی روکار با اتصال دهنده ی پیچ شده گالوانیزه استفاده کرد. این نوع لوله به هیچ وجه نباید در لوله کشیهایی که بوسیله ی جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند بکار رود.
لوله کشی گاز روکار
درسیستم لوله کشی گاز روکار نیازی به استفاده از نوار پلاستیکی مخصوص برای عایق کردن نیست، بلکه باید روی لوله را پس از تمیز کردن ابتدا با یک دست رنگ ضد رنگ و سپس با رنگ روغنی پوشاند و باید توجه داشت که استفاده از رنگ های پلاستیکی و لعابی محلول در آب و امثال آنها برای رنگ زدن لوله ها مجاز نیست.
لوله کشی گاز درساختمانها باید درفواصل معین به نحو مناسبی با استفاده از بست های فلزی مخصوص لوله، محکم واستوار شود.
بستن یا جوش دادن یک لوله به لوله ی دیگر و لوله به اسکلت فلزی ساختمان و به اجزای فلزی غیر ثابت بطور مستقیم مطلقا ممنوع است.
در مواردی که لوله از داخل در یا پنجره عبور می کند باید پیش بینی های لازم جهت جلوگیری از ساییدگی لوله بوسیله قاب در و یا پنجره و یا شیشه آن به عمل آیند.
فاصله لوله ی روکار گاز تا لوله های آب گرم باید حداقل ۵ سانتی متر باشد. چنانچه حفظ این فاصله امکان پذیر نباشد باید روی لوله گاز عایق بندی حرارتی شود.
کانالهای عمودی ساختمان که لوله گاز از آنها عبور می کند باید از پایین به بالا به هوای آزاد راه داشته باشند تا امکان تجمع گاز درآنها وجود نداشته باشد. لوله ی گاز را نباید ازداخل کانال های مربوط به هواکش، آسانسور، لوله بخاری وتهویه وامثال آنها عبور داد.
شیرهای گاز حتی الامکان باید درارتفاع بالاتر از کلید و پریز برق نصب شوند. از لوله کشی گاز به هیچ وجه نباید به منظور اتصال زمین سیم ها و وسایل برقی استفاده شود.
در لوله کشی های افقی وعمودی روکار که درمعرض تغییرات حرارت قابل توجه قرار می گیرند باید پیش بینی های کافی از قبیل زانویی، تغییر مسیر لوله، خم انبساط و امثال آن برای مقابله با انقباظ و انبساط لوله بعمل آیند.
دنده پیچ های لوله ولوازم لوله کشی باید طبق استاندارد ملی وسایر استانداردهای مورد قبول شرکت ملی گاز باشد.
لوله کشی زیر کار
اتصالات در سیستم لوله کشی زیر کار برای کلیه قطرهای لوله باید حتما به وسیله جوشکاری برقی انجام گیرد. روش جوش کاری محل های اتصال باید در کل یه نقاط خط جوش محیط لوله یک نواخت بوده و عاری از نواقص ظاهری باشد .
لوله های گاز نباید با لوله های آب گرم و سرد و کابل برق در یک کانال قرار داده شوند و چنانچه قرار دادن آنها در یک کانال اجتناب ناپذیر باشد باید لوله های گاز به وسیله عایق حرارتی از قبیل پشم شیشه و امثال آن در مقابل انتقال حرارت و برخورد به کابل برق محافظت گردند.
اگر لوله گاز در کانال مستقلی قرار داشته باشد، باید این کانال به وسیله ماسه خشک پر شود و چنانچه با سایر لوله ها در کانال مشترکی قرار دارد که نمی توان آن را با ماسه خشک پر کرد، باید این کانال مجهز به هواکش های مناسب در نقاط مختلف باشد که در صورت نشست گاز امکان تجمع گاز در کانال وجود نداشته باشد.
لوله های گاز زیر کار که به وسیله مصالح ساختمانی روی آنها پوشانده می شود باید از لوله های آب گرم و سرد و کابل برق حداقل ۱۰ سانتی متر فاصله داشته باشند. در تقاطع لوله های گاز با لوله های آب یا کابل برق در کف هایی که به علت ضخامت کم آنها، حفظ فاصله مذکور امکان پذیر نیست باید فاصله بین لوله گاز و سایر لوله ها یا کابل ها یا به وسیله مواد عایق کننده یا مصالح ساختمانی مناسب (شن، آهک و شفته) پر کرد.
انواع لوله و اتصالات گازی، از API، مانسمان، پلی اتیلن برای خرید در مجتمع لوله و اتصالات یزد موجود می باشد. برای سفارش میتوانید با شماره های ۶-۳۷۲۲۷۷۰۰-۰۳۵ تماس بگیرید یا به تلگرام و واتساپ ۰۹۱۳۴۵۴۰۷۲۶ پیغام دهید.
#لوله_گاز #لوله_توکار #لوله_فلزی #لوله_گازی_توکار #لوله_گازی_روکار #خرید_لوله_گازی #قیمت_لوله_گازی